جایزه فرهنگی سال دانشگاهی در دست طراحی است

جایزه فرهنگی سال دانشگاهی در دست طراحی است

تهران - مدیرکل نظارت و ارزیابی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که تدوین طرح جایزه فرهنگی سال دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی برای اولین بار در دست اقدام قرار گرفته است.

'احمد علم شاهی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا بیان داشت: براساس برنامه زمانی پیش بینی شده، اولین مراسم جایزه فرهنگی سال دانشگاه ها در دهه فجر امسال برگزار می شود و در سال های آینده نیز تداوم خواهد یافت.

وی افزود: آیین نامه جایزه فرهنگی سال در مجموعه معاونت فرهنگی وزارت علوم، در حال تدوین است که بعد از نهایی شدن و امضای وزیر علوم به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد.

علم شاهی توضیح داد: پس از تعیین شاخص ها و استانداردهای جایزه فرهنگی سال دانشگاه ها، برترین ها در بخش دانشگاهی ، معاونان فرهنگی، مدیران فرهنگی، انجمن های علمی دانشجویی، کانون های فرهنگی، تشکل های دانشجویی و ایده های فرهنگی معرفی خواهند شد و جایزه فرهنگی سال دریافت خواهند کرد.

وی تاکید کرد: با توجه به تهیه کارنامه فرهنگی دانشگاه ها، آن دسته از مراکز دانشگاهی که در زمینه امور فرهنگی، عملکرد ضعیف داشته اند نیز باید منتظر تبعات منفی باشند که این تبعات می تواند هم در بحث اختصاص بودجه و امکانات و هم در تغییر مدیران فرهنگی آنها ایجاد شود.

تهیه کارنامه فرهنگی دانشگاه ها برای سال های تحصیلی 89-1388و 90- 1389 توسط وزارت علوم آغاز شده و به گفته علمشاهی، نتایج آن تا اول مهرماه امسال منتشر و ارائه خواهد شد.

این کارنامه چشم انداز مربوط به نوع فعالیت های فرهنگی، رویکرد و کیفیت آن، میزان مفید بودن و چگونگی استقبال از آنها در بخش های مختلف برای رییسان و مدیران فرهنگی دانشگاه ها فراهم می سازد.

کارنامه فرهنگی، سهم هر یک از بخش های مختلف دست اندرکار امور فرهنگی و اجتماعی مراکز دانشگاهی و آموزش عالی از جمله تشکل های دانشجویی، نشریات دانشجویی، انجمن های علمی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه را مشخص می کند و می تواند به ایجاد رقابت در میان بخش های گوناگون فرهنگی در یک دانشگاه و همچنین در بین دانشگاه های مختلف بیانجامد.

نتایج حاصله از کارنامه فرهنگی در نظام تدوین بودجه ریزی و برنامه ریزی دانشگاه ها تاثیر خواهد گذاشت و جایزه فرهنگی سال دانشگاه ها نیز برمبنای امتیازات این کارنامه به بخش های مختلف اعطا خواهد شد.