معرفی، اهداف و وظایف کتابخانه

معرفی، اهداف و وظایف

کتابخانه موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری از مهرماه 1387، با مجموعه ای محدود از منابع، با مدیریت و نظارت آقای دکتر عبدالعلی فرزاد و فعالیت دو کتابدار به صورت پاره وقت آغاز به کارکرد. طی چند سال گذشته کتابخانه توانسته است مجموعه نسبتا غنی و مفیدی را گردآوری نماید. با توجه به اهداف دانشگاه، گسترش و توسعه مجموعه کتابخانه با تاکید بر فراهم آوری منابع آموزشی و پژوهشی مورد نیاز اساتید و دانشجویان، مطابق با رشته های آموزشی موجود و همچنین رشته ها و مقاطع تحصیلی جدید صورت می پذیرد.

در حال حاضر کتابخانه حدود 29000 مدرک شامل کتابهای فارسی و لاتین، لوح فشرده ، مجلات و روزنامه ها، پایگاههای اطلاعاتی، کتابهای الکترونیکی، پایان نامه و پروژه های تحصیلی دانشجویانمی باشد. این مجموعه به صورت قفسه بسته و منطبق با رده بندی کتابخانه کنگره آمریکا سازماندهی شده است.

کتابخانه موسسه با عقد قرارداد همکاری کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین کتابخانه شرکت برق خراسان،امکان استفاده از کلیه منابع و پایگاههای اطلاعاتی این مراکز را داراست.

فضای کتابخانهفضای کتابخانه حدود 300 متر مربع مساحت دارد و شامل بخش مخزن و امانت، سالن مطالعه برادران، سالن مطالعه خواهران، بخش مرجع، بخش مجلات، و بخش اطلاع رسانی می باشد. در حال حاضر در حال حاضر دو کتابدار در این واحد مشغول به انجام خدمات مختلف می باشند.

مجموعه خدمات و فعالیتهای کتابخانه در قالب ۵ بخش مجموعه سازی و فراهم آوری مواد، سازماندهی مواد، امانت و گردش کتاب، مرجع و اطلاع رسانی و نشریات ادواری انجام می شود و از ابتدای شروع به کار خود از نرم افزار جامع کتابخانه ای جهان گستر در بخش های مختلف آن استفاده می کند.

در حال حاضر حدود 1200عضو ثابتدارد و روزانه پاسخگوی بیش از 100 نفر مراجعه‌کننده از دانشجویان، اساتید و کارکنان است.

اهدافکلّی کتابخانة مرکزی و مرکز اطلاع‌رسانی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

• فراهم آوری و مجموعه گستری منابع علمی ، تخصصی  و مرجع در حوزه‌ فعالیتهای پژوهشی و آموزشی  دانشگاه و ارتقاء سطح کمّی و کیفی خدمات و پاسخگویی به اعضا
  • تأمین نیازهای اطّلاعاتی منطبق با هدف ها و برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی اساتید، دانشجویان، کارکنان
  • بهره گیری از  شیوه‌های نوین اطلاع‌رسانی در جهت استفاده از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور گردآوری، ارائه خدمات، افزایش سطح دسترسی و اشاعة بهتر اطّلاعات